Aanhouding voor brandstichting W.H. Vliegenstraat na alarm pinautomaat

Normal 19470431625 57374cab1a o

Dordrecht - Na een alarmmelding van een pinautomaat spoedden agenten zich woensdagnacht om 01.00 uur met een aantal wagens naar het Van Oldenbarneveltplein. Een man die zich daar verdacht ophield, werd aangehouden. Hij bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben. De geldautomaat zelf was onbeschadigd. Op het bureau kon tegen de man niks blijken met betrekking tot de pinautomaat. Hij bleek wel te linken aan de brandstichting aan de W.H. Vliegenstraat van 5 januari. De 20-jarige Pool is daar nu voor aangehouden.

Agenten die na de melding gelijk een onderzoek startten rond het Van Oldenbarneveldtplein zagen op de Abel Tasmanstraat een man lopen. Toen zij hem wilden aanspreken, ging hij er vandoor. Bij het Admiraalsplein weten ze hem tegen de grond te werken. Omdat rekening werd gehouden met het scenario van een plofkraak, werd een rugzak die hij bij zich had uitvoorzorg onderzocht door explosievenexperts. In de tas bleek alleen inbrekersgereedschap te liggen. De 20-jarige Pool werd aangehouden.

Terwijl hij naar het politiebureau werd gebracht, werd ook een eerste onderzoek rond de geldautomaat gedaan. Die bleek onbeschadigd. Ook uit beelden die direct bekeken werden bleken geen aanwijzingen dat de man strafbare handelingen had verricht. Inmiddels bleek op het bureau dat deze verdachte misschien niet langer verdacht kon worden van inbraak, maar dat hij wel gelinkt kan worden aan de brand die op 5 januari woedde in een woning aan de W.H. Vliegenstraat. De verdachte is daar nu voor aangehouden.

Adverteren op DordrechtActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DordrechtActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Dordrecht
12:00

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief