Feestelijke finissage van tentoonstelling 'Huis Clos' op 10 maart

4 maanden geleden gepubliceerd

Op zondag 10 maart sluit de tentoonstelling ‘Huis Clos’ af met een feestelijke finissage. Vanaf 15.00 uur vindt er een kunstenaarsgesprek plaats met de deelnemende kunstenaars Alexa Meyerman, Roderick Laperdrix, Aalt van de Glind, Ilja den Hollander en Hamid El Kanbouhi. Ook de curator van de tentoonstelling, Ton Kraayeveld, en gespreksleider Hans Spigt zullen aanwezig zijn. Iedereen is welkom om dit evenement bij te wonen.

Lyrische abstractie 1 en tentoonstelling Gebroeders Van Strij

In de derde zaal van het museum is tot en met 10 maart de tentoonstelling ‘Lyrische abstractie 1’ te zien. Deze tentoonstelling bevat werken van Jan Wagner, Antoinette Kok, Ron Gennisse en Dina Vos.

Daarnaast is vanaf nu in het Dordrechts Museum de tentoonstelling ‘Gebroeders Van Strij, van schets tot schilderij - 250 jaar Pictura’ te zien. Deze tentoonstelling, ter ere van het 250-jarig jubileum van het Teekengenootschap Pictura, belicht het werk en de betekenis van Abraham en Jacob van Strij, twee van de beste kunstenaars die rond 1800 in Nederland werkzaam waren.

Lourdes TV en tijdelijke sluiting Pictura

Op dinsdag 26 maart wordt om 19.30 uur in Filmtheater De Witt de film ‘Lourdes TV’ vertoond. Deze 95 minuten durende film is gemaakt door beeldend kunstenaar Paulien Oltheten, die gedurende de coronaperiode de livestream van Lourdes TV volgde.

Pictura is gesloten van 11 maart tot en met 22 maart in verband met de opbouw van twee nieuwe tentoonstellingen.