Verdachten van vuurwapenbezit en -handel opgepakt in Dordrecht

3 maanden geleden gepubliceerd

Twee jongens, van 16 en 18 jaar oud, zijn afgelopen dinsdagmiddag gearresteerd in Dordrecht op verdenking van handel in vuurwapens. De arrestaties vonden plaats op de Abraham Kuyperweg, waarbij drie echte revolvers in beslag zijn genomen.

Aanleiding voor de arrestaties

De aanhouding van de 18-jarige jongen vond plaats na het ontvangen van informatie over een mogelijke betrokkenheid bij de handel in vuurwapens. Bij zijn arrestatie, die kort voor vijf uur ‘s middags plaatsvond, had hij drie vuurwapens bij zich.

De 16-jarige jongen, die samen met de 18-jarige was, is ook aangehouden. Hij volgde de instructies van de politie niet op en er werd een waarschuwingsschot gelost. De politie onderzoekt momenteel zijn rol in deze zaak.

Verder onderzoek

De politie doet nu verder onderzoek naar de herkomst van de vuurwapens en mogelijke andere betrokkenen. Een van de onderzochte punten is of de jongens de wapens moesten verkopen voor criminelen, wat een geval van criminele uitbuiting zou kunnen zijn.

Criminele uitbuiting

Bij criminele uitbuiting worden slachtoffers gedwongen om strafbare feiten te plegen. Deze dwang kan op verschillende manieren voorkomen, waaronder geweld, bedreiging, chantage, of zelfs door het creëren van een afhankelijkheidsrelatie of vertrouwensband. Het is ook mogelijk dat de slachtoffers vrijwillig meewerken, maar slechts een klein bedrag ontvangen voor hun diensten terwijl ze grote risico’s lopen. In dergelijke gevallen kan er ook sprake zijn van uitbuiting.