Aanhoudingen na steekincident in Dordrecht

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.50 uur vond er een steekincident plaats aan de Mees Toxopeusstraat in Dordrecht. Twee personen raakten hierbij gewond en zijn aangehouden.

Steekincident

De politieagenten troffen op de Mees Toxopeusstraat twee mannen aan die ruzie maakten op straat. Een van hen was met een mes op de ander afgekomen. Ondanks de instructies van de agenten om het mes te laten vallen, weigerde de man dit te doen. Hierop zette een van de agenten zijn stroomstootwapen in.

Na deze actie kon eerste hulp verleend worden aan de man. Hij bleek steekwonden te hebben en is naar het ziekenhuis vervoerd voor de behandeling van zijn verwondingen. Deze 53-jarige man uit Dordrecht is aangehouden.

Aanhouding tweede man

De tweede man raakte ook gewond tijdens het incident. Hoewel hij niet naar het ziekenhuis hoefde voor de behandeling van zijn verwondingen, werd ook deze 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden.

Verstoring openbare orde

Tijdens het incident bemoeide een derde man zich met de situatie. Omdat deze 21-jarige man uit Rotterdam niet luisterde naar de instructies van de agenten, werd hij aangehouden wegens verstoring van de openbare orde.

Het mes dat bij het incident gebruikt werd, is in beslag genomen en diverse sporen zijn veiliggesteld. Het onderzoek naar het incident en de precieze toedracht ervan is nog gaande.