Getuigenoproep diefstal Halleyweg Dordrecht

Normal logo politie op dienstauto
Afbeelding: Politie

De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal op straat van de pinpas van een 83-jarige vrouw op 12 december 2020 tussen 13:15 - 14:00 uur. Twee Engelssprekende jonge vrouwen benaderden de oudere vrouw op de Halleyweg in Dordrecht en wisten de pinpas uit haar rollator te stelen, zonder dat het slachtoffer dit door had. De politie is ook concreet op zoek naar een mannelijke getuige die voorbij gefietst is tijdens het incident. Deze getuige zou ook nog even gestopt zijn en wat geroepen hebben.

Twee dagen later kwam de 83-jarige vrouw er pas achter; haar pinpas was weg. Toen ze keek naar de activiteit op haar bankrekening schrok ze enorm. Er waren meerdere frauduleuze pinacties gedaan.

Het incident
De 83-jarige vrouw had net haar boodschappen gedaan bij supermarkt Jumbo, toen ze verder liep. Op de Halleyweg wordt ze plotseling door twee Engelssprekende jonge vrouwen benaderd. Zij gaan erg dicht op de oudere vrouw staan. Terwijl de ene afleidt, weet de ander ongemerkt een greep uit de rollator te doen, waarbij ze de pinpas van het slachtoffer weet te stelen.

‘Zijn jullie nou weer bezig?!’
Het slachtoffer kan zich nog goed herinneren dat, terwijl de twee dieven dicht op haar stonden, er een man voorbij fietste die kort stopte. Hij riep: “Zijn jullie nou weer  bezig?!” Deze man vervolgde daarna zijn weg. De politie komt graag in contact met deze man om zijn informatie over dit incident en deze daders te delen.

Bent u getuige?
De politie komt ook graag in contact met andere getuigen van het incident of met mensen die informatie hebben die van belang is voor het onderzoek. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Bel dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Adverteren op DordrechtActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DordrechtActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Dordrecht
19:57

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief