Grote vuurwerkvangst Dordrecht dankzij anonieme tip

Normal vuurwerk
Afbeelding: Wikimedia

Midden in het centrum van Dordt heeft de politie zaterdagmiddag een grote vuurwerkvangst gedaan. Ruim 1200 nitraten en ongeveer 125 cobra's lagen in de woning van een 16-jarige Dordtenaar. De opslag van dit levensgevaarlijke vuurwerk kwam aan het licht dankzij een anonieme tip.

De informatie uit de tip werd volledig geanonimiseerd doorgegeven aan het vuurwerkteam van Drechtsteden-Binnen. Die gingen een bezoekje brengen aan de genoemde woning. Daar werd de vondst gedaan. De 16-jarige bewoner is aangehouden.

Levensgevaarlijk

De opslag van zwaar, illegaal vuurwerk bij mensen thuis levert grote risico’s op voor henzelf en hun omgeving. Het illegale vuurwerk dat wordt aangetroffen heeft een gigantische kracht en impact en is levensgevaarlijk. Kent u mensen die (illegaal) vuurwerk in huis hebben? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Adverteren op DordrechtActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DordrechtActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Dordrecht
21:45

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief