Illegaal tewerkgestelde vrachtwagenchauffeur overgedragen aan Vreemdelingenpolitie

Normal 19470431625 57374cab1a o

Driebergen, Moerdijk - De politie heeft donderdag 21 november een 38-jarige Turkse man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden en overgedragen aan de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM). De man bestuurde een Nederlandse vrachtwagen op een toeristenvisum.

Specialisten op het gebied van transport en milieu van de Dienst Infrstructuur controleerden bij Moerdijk een trekker met oplegger en stelden vast dat de Turkse chauffeur illegaal in Nederland was tewerkgesteld. De 38-jarige chauffeur was op een toeristenvisum in Nederland gekomen en nu werkzaam voor een Nederlandse transportonderneming. Omdat de chauffeur illegaal aan het werk was verviel zijn recht op verblijf. Hierop is hij staande gehouden voor de Vreemdelingenwet en overgedragen aan de AVIM waarna hij Nederland zal worden uitgezet. Tegen het transportbedrijf zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

 

Adverteren op DordrechtActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DordrechtActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Dordrecht
20:23

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief