Pinpasfraude in Dordrecht: Politie zoekt twee verdachten

4 maanden geleden gepubliceerd

De politie is op zoek naar twee mannen die verdacht worden van pinpasfraude in Dordrecht. De mannen worden verdacht van het bestelen van een 92-jarige dame op 11 november 2023.

Details van het Delict

De pinpas van de bejaarde dame werd vermoedelijk eerder die dag gestolen door zakkenrollerij of tassenrollerij. De dame had kort daarvoor boodschappen gedaan bij de Albert Heijn aan het Van Eesterenplein in Dordrecht, waar ze haar pinpas en pincode gebruikte. Vermoed wordt dat de daders daar haar pincode hebben afgekeken.

Later die dag is er een bedrag van € 500,00 gepind bij een geldautomaat aan het Achterom in Dordrecht. Kort daarna is er voor € 99,95 afgerekend bij een sportwinkel met dezelfde pinpas.

Signalement van de Verdachten

Het signalement van de eerste verdachte is als volgt: een blanke man, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst, ongeveer 35 jaar oud, fors postuur, stoppelbaard, geen bril. Hij droeg een donkerkleurige gewatteerde jas, een donkere spijkerbroek en donkere schoenen, vermoedelijk zwart. Hij droeg ook een donkere pet.

De tweede verdachte is eveneens blank, vermoedelijk Oost-Europees, ongeveer 35 jaar oud, fors postuur, met een donkere baard, geen bril. Deze man droeg een donkere jas, vermoedelijk blauw, een lichtkleurige broek, vermoedelijk lichtblauw, en donkere schoenen, vermoedelijk zwart. Hij droeg een lichtkleurige pet met een donkerkleurig vierkant logo op de voorkant.

Oproep tot Informatie

De politie roept op tot het delen van informatie. Wie herkent de mannen die zonder toestemming de pinpas van de bejaarde dame hebben gebruikt? Of wie herkent wellicht de combinatie van de personen? Elke tip kan waardevol zijn in het onderzoek naar deze zaak.